Posted on

Incalzirea spatiilor industriale cu panouri radiante cu infrarosu

Ai o hala industriala si doresti incalzirea eficienta a acesteia? Noi iti recomandam incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu.

panouri-radiante-industrialePanourile radiante cu infrarosu functioneaza pe principiul incalzirii solare, incalzind cu prioritate obiectele din raza de actiune.

Tipul panoului radiant cu infrarosu se alege in functie de caracteristicile spatiului si de modul in care acesta va fi folosit.

Panourile radiante au o utilitate variata, putand fi folosite pentru incalzirea integrala a spatiului industrial, caz in care se realizeaza dimensionarea sistemului de incalzire in functie de garadul de izolatie al spatiului, cat si pentru incalzirea locala (a unui perimetru din hala), caz in care se tine cont de dimensiunile perimetrului, temperatura din restul spatiului si posibilitatile de instalare.

 Vezi oferta de pret panouri radiante CLICK AICI.

Panouri Radiante Industriale. Posibilitati de instalare


Panourile radiante cu infrarosu industriale pot fi instalate atat pe tavan, cat si pe un perete lateral al spatiului.

In ceea ce priveste instalarea pe tavan, producatorul recomanda instalarea la o inaltime cuprinsa intre 3,5 si 8 m, dar in practica, inaltimea de instalare se stabileste in functie de gradul de izolatie al spatiului si de modul in care panoul va fi folosit (pentru incalzire locala sau totala).

La incalzirea totala a spatiului, pentru eficienta maxima, recomandam instalarea la o inaltime de 3,5-5 m.

Referitor la incalzirea locala, se folosesc panouri radiante de puteri mari, caz in care instalarea se va realiza la o inaltime de 3-3,5 m.

Panourile radiante cu infrarosu comercializare de noi sunt panouri radiante de calitate superioara, produse in Cehia de firma FENIX, leader-ul european in sisteme electrice de incalzire. Modele si preturi gasesti aici: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/categorie-produs/incalzire-industriala-incalzire-hale/.

In cazul incalzirii locale, foarte utile sunt si lampile cu infrarosu. Modele si preturi gasesti aici: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/categorie-produs/incalzire-exterior-incalzire-terase-deschise/.

Lampile cu infrarosu se pot folosi cu succes chiar si pentru incalzirea teraselor deschise.

Lampile comercializate de doi sunt lampi cu infrarosu pe carbon, cu eficienta ridicata, randamentul de transformare a energiei electrice in radiatie fiind de aproape 100%.

Panouri radiante industriale. Dimenionare

Dimensionarea se realizeaza tinand cont de mai multi factori.

In primul rand ne intereseaza suprafata spatiului si inaltimea acestuia. Apoi luam in calcul gradul de izolatie al spatiului: materialul din care este construit, tipul izolatiei termice (daca exista), suprafafa vitrata si tipul geamurilor, dimensiunea usii prin care se face accesul din/spre exterior, gradul de incalzire al spatiilor vecine, etc.

Ca si exemplu de dimensionare, la o hala cu inaltimea de aproximativ 4 m, cu izolatie buna, se instaleaza un panou radiant de 2400w la o suprafata de 20-25 mp.

In ceea ce priveste incalzirea locala, se foloseste un panou radiant de 3000w sau 3600w la o suprafata de aproximativ 12 mp sau o lampa cu infrarosu pe carbon de 2000w la o suprafata de 8-10 mp.

Panouri radiante industriale. Consum de energie

Consumul se stabileste in functie de temperatura exterioara si gradul de izolatie al spatiului, fiind diferit de la caz la caz.

In general, pentru incalzirea totala, panourile radiante corect dimensionate vor functiona aproximativ 50-80% din programul de lucru (cu un termostat atasat). Ca exemplu, daca programul de lucru este de 10 ore, panourile vor functiona intre 5 si 8 ore (in functie de gradul de izolatie al spatiului). Se inmulteste timpul de functionare cu puterea instalata si cu pretul unui kw, rezultand consumul in lei.

 Vezi oferta de pret panouri radiante CLICK AICI.

Mai multe informatii despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu gasesti aici: http://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *